Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο ζητά την αντιμετώπιση του προβλήματος των απλήρωτων ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών της Μυτιλήνης.
Το πλήρες κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο

Απλήρωτοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, που εγγίζει και το ένα έτος, οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί του Νομού Λέσβου από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).
Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, οι γιατροί της Μυτιλήνης είναι έτοιμοι να προβούν σε κινητοποιήσεις και διακοπή της παροχής υπηρεσιών επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Δημοσίου. Σημειώνεται ότι για το σύνολο του ποσού, του οποίου εκκρεμεί η πληρωμή του προς τους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς του Νομού Λέσβου, έχει ήδη παρακρατηθεί ο αντίστοιχος φόρος
Προς πληρέστερη ενημέρωση σας επισυνάπτω τη σχετική με το πρόβλημα ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου.
Επιβάλλεται η Πολιτεία να επιληφθεί άμεσα του προβλήματος, καθόσον πέραν της εύλογης απαίτησης των γιατρών να αμειφθούν για τις υπηρεσίες που ήδη προσέφεραν, και μάλιστα έχουν φορολογηθεί για αυτό, ελλοχεύει ο κίνδυνος χιλιάδες ασφαλισμένοι του Δημοσίου στο Νομό Λέσβου να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη και μάλιστα λίγο πριν την χειμερινή περίοδο.